MANAGING FINANCIAL RISK | 29.04.2015
aprilie 29, 2015
Intalnire Aniversara | 16.07.2015
iulie 16, 2015
Show all

Comunicat de presă – Trezorierii Corporatiști își fac Asociație

Înființata la începutul acestui an, Asociatia Trezorierilor din România (ATR) este o organizație profesională non-profit, creată cu scopul de a susține interesele profesionale ale membrilor sai, privind exercitarea profesiunilor legate de domeniile de trezorerie corporativă, finanțe corporative, piețe financiare și de capital.

Asociatia a luat ființă la inițiativa unui grup de treisprezece membri fondatori, ca formalizare a unui grup de dialog activ încă din iulie 2013, cu întâlniri și activități lunare de dezbatere a unor subiecte de interes pentru membri, implicând un numar total de aproximativ 100 de profesioniști (Directori Financiari, Trezorieri, alti specialisti in finante corporative sau piete de capital) care activează în mari corporații românești sau multinaționale din domenii diverse de activitate, inclusiv bănci.

Membrii fondatori ai asociației sunt Razvan-Valeriu Horobeanu (inițiatorul primelor intâlniri informale in vara anului 2013), Alexandru-Călin Vușcă, Ștefan-Alexandru Frangulea, Liviu-Florin Tofan, Ionela-Florentina Mache, Marin-Valentin Popescu, Alexandru Rafa, Marius-George Ionescu, Oana-Mihaela Doroftei, Elena-Luminita Bonteanu, Oana-Monica Stan, Viorel-Eduard Neguțu și Vlad Gheorghe.

Obiectivele Asociatiei sunt in principal de a contribui la crearea unei pieţe financiare mature şi concurenţiale, de a promova colaborarea şi schimbul de idei între membrii săi și de a promova profesia de trezorierie corporativă și finanțe corporative și să consolideze prestigiul si recunoașterea acesteia.

Calitatea de membru al Asociației Trezorierilor din România poate fi dobândită la recomandarea unui membru al Asociației și cu aprobarea Consiliului Director, de orice persoană fizică sau juridică, romană sau straină, cu interese sau activitati legate de domeniile de trezorerie corporativă, finanțe corporative, piețe financiare și de capital, care se angajează in promovarea și susținerea activităților Asociatiei, acceptă statutul acesteia si plătește cotizatia.

Asociatia urmărește să devină un partener de dialog al tuturor instituțiilor participante la piața financiară și de capital, al mediului universitar și al autorităților publice, în vederea reprezentării fată de acestea a intereselor comune de ordin legal ale comunitatii specialiștilor în trezorerie corporativă, finanțe corporative, piețe financiare și de capital putând face propuneri legislative adresate autorităților cu inițiativă legislativă, pentru perfecționarea cadrului normativ de activitate în domeniul piețelor financiare și de capital și conexe.

Cu ocazia aniversării a doi ani de activitate a grupului de inițiativă al Asociației și pentru a marca lansarea formală a Asociației ca persoana juridică, Consiliul Director al Asociației Trezorierilor din Romania organizează o întălnire aniversară pe data de 16 iulie 2015 la sala de evenimente a clădirii Sky Tower, et. 34 de la ora 18.30. Asociația Trezorierilor din România mulțumește partenerilor săi care au avut amabilitatea de a sustine financiar realizarea acestui eveniment și anume: Thomson Reuters si Eximbank.

Informatii suplimentare despre activitatea Asociației Trezorierilor din Romania puteti gasi pe site-ul asociației www.trezorieri.ro, sau pe grupul omonim de pe LinkedIn.
Pentru alte detalii contactati:
Email: contact@trezorieri.ro